ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skyddsvakt död i Reinfeldts bostad

Gustaf Eriksson, · 9 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012

En skyddsvakt avled i eftermiddags av skottskador i statsminister Fredrik Reinfeldts bostad i centrala Stockholm. Vakten uppges ha skjutit sig själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Svensk Bevakningstjänst bekräftar för TT att det är en av deras anställda skyddsvakter som har avlidit, och man ska nu gå igenom hur detta har kunnat hända.

Enligt uppgifter har mannen skjutit sig själv inne på Sagerska palatset.

Han upptäcktes av en kollega när denne kom tillbaka från sin lunchrast och klockan 13.11 larmades polis och ambulans till platsen.  Ett stort område kring huset spärrades av och vapnet, som återfanns intill den döde, ska nu genomgå teknisk undersökning.

Även om allt talar för självmord, gör man nu en grundlig utredning för att utesluta att det rör sig om ett attentat som är maskerat som ett självmord.

Anders Lönnebo, vd på Svensk Bevakningstjänst där den avlidne mannen arbetade, säger till TT att mannen hade arbetat i företaget i flera år.

Han hade rätt att bära vapen, och uppfyllde de krav som krävs för att få arbeta som väktare och skyddsvakt.

– Vi har även löpande kontroller, säger Lönnebo.

TT: Fanns det några tecken på att mannen har mått dåligt?

– Nej, snarare tvärtom.

Företaget inriktar sig nu på att ta hand om sina anställda samt mannens anhöriga.

– Vi beklagar självklart det inträffade, det är en tragisk händelse, säger Lönnebo.

Sagerska palatset är statsministerns officiella residens. Men Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius bekräftar för TT att statsministern inte var på platsen. Enligt Aftonbladet var dock en av Reinfeldts söner på Sagerska vid tillfället. Han genomgick vittnesförhör efter händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson,
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro