ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skyllde våldtäkten på att kvinnan inte låg still” – nu stoppas filmen om händelsen

TT/AFP/Reuters · 4 Mar 2015
Uppdaterad 4 Mar 2015
”Dokumentärfilmen innehåller kommentarer från den dömde som är högst nedsättande och förolämpande för kvinnor”, säger inrikesminister Rajnath Singh.

”Dokumentärfilmen innehåller kommentarer från den dömde som är högst nedsättande och förolämpande för kvinnor”, säger inrikesminister Rajnath Singh. Foto: AP


En uppmärksammad brittisk dokumentär om våldtäkt stoppas från att visas i Indien, rapporterar flera medier.

klar

Artikellänk är kopierad

I filmen, "India's Daughter" av Leslee Udwin, intervjuas bland andra Mukesh Singh, en av de män som i ett globalt uppmärksammat fall 2012 sexmisshandlade en student så svårt att hon dog.

Dömd för indiska bussvåldtäkten: Tjejer mer ansvariga än killar

– Dokumentärfilmen innehåller kommentarer från den dömde som är högst nedsättande och förolämpande för kvinnor, säger inrikesminister Rajnath Singh i parlamentet i Delhi.

I filmen skyller den dödsdömde Singh på kvinnan.

Det bestialiska övergreppet blev startskotten för landsomfattande protester i Indien och har lett till hårdare lagar mot våldtäkt.

Filmen skulle ha visats i Indien och sex andra länder på internationella kvinnodagen nu till helgen. Filmskaparen själv uppger att hon är "förkrossad" över censuren och att hon hoppas att beslutet rivs upp.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/AFP/Reuters
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro