ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skyskrapor i city sågas

Peter Lindholm · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012
Skyskrapor i city sågas Arkitektkontoret Visiondivisions förslag på skyskrapor.

Skyskrapor i city sågas Arkitektkontoret Visiondivisions förslag på skyskrapor. Foto: Visiondivision


klar

Artikellänk är kopierad

Skyskrapor på innergårdarna i Stockholm? Det förslaget ser ut att förbli en utopi. Både kommunledning och opposition sågar idén.

– Det är roligt att se människors idéer ritas upp, men nu tror jag inte att det här går att genomföra i innerstaden, säger vikarierande stadsbyggnadsborgarrådet  Joakim Larsson (M) om Visiondivisions förslag ”Stockholm stacked”  som presenterades i gårdagens  Metro.

Arkitektkontoret föreslog då att man skulle förtäta Stockholm och bygga skyskrapor på de befintliga innergårdarna, en idé som skulle ge stadskärnan ett hundratal höghus och uppemot 10 000 nya lägenheter.

I likhet med oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S) ser dock Joakim Larsson gärna höghus på andra håll. För det behövs eftersom bostadsbristen i Stockholm blir allt mer akut.

Stockholms stad planerar 100 000 nya lägenheter de kommande 15 åren. Men det är inte tillräckligt för att täcka behovet. Enligt länsstyrelsen behövs cirka 20 000 nya bostäder byggas varje år.

 – Vi ska försöka se till att det byggs högt i olika delar av staden. Ingen har något emot att vi går upp i höjd när man utvecklar nya stadsdelar, säger Joakim Larsson.

 – Det vi försöker göra nu är att se om det är möjligt på utvecklingsområden som Norra Djurgårdsstaden, Värtan och Årstafältet.  

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro