ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL höjer priset på alla biljetter

Mikael Hellmyrs · 2 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det ännu dyrare att åka tunnelbana i Stockholm.
Nu är det ännu dyrare att åka tunnelbana i Stockholm.Foto: SCANPIX

Dyrare biljetter, dygnetrunttrafik och en fet upprustning av Gröna linjen. Det är några SL-förändringar 2008. SL kommer att höja priset på alla biljetter i år. Priset på entimmesbiljetter och periodkort höjs från och med mars. Priset på 30-dagarskort höjs exempelvis med 70 kronor och landar på 690 kronor. Men priserna på  biljetter med längre giltighetstid än 30 dagar, exempelvis årskort, höjdes redan i går.

Vad säger ni till dem som tycker att ni chockhöjer?– Visst är det många hundralappar det handlar om, absolut, men man får tänka på att priserna på våra länskort står sig ganska bra jämfört med övriga landet. Och det är landstinget, våra ägare,  som bestämt nivåerna, säger Helena Sundberg på SL:s pressjour.

En annan stor SL-händelse är renoveringen av den ålderdomliga och risiga Farstalinjen, dagligen trafikerad av 4 000 resenärer.

– Den linjen byggdes redan på 50-talet och är i stort behov av upprustning. Men ersättningsbussar kommer att sättas in, säger Gisela Poellinger, pressekreterare på SL och tillägger att arbetet på den sju kilometer långa sträckan beräknas pågå från mars till augusti.

Totalt berörs åtta stationer. Utöver detta kommer det i höst att bli dygnetrunttrafik i tunnelbanan under fredagar och lördagar. Även nattrafiken på pendeltågen kommer att utökas i år. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro