ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL kan skrota Access-systemet

Anneli Wikström · 18 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Efter förseningar och tekniskt strul riskerar nu SL ytterligare problem med nya betalsystemet SL Access. Växande ekonomiska problem hos leverantörsbolaget hotar systemet.Australiska ERG som levererar systemet har stora ekonomiska problem och riskerar konkurs. Bolaget är mitt i en bolagsrekonstruktion. I samband med det flyttar nu ERG arbetet med SL Access till nya bolaget ERG Skandinavien för att säkra leveranserna.

SL:s styrelse förväntas i dag godkänna avtalsflytten. Den socialdemokratiska oppositionen vill i stället avsluta samarbetet med företaget.– Jag är oroad. SL Access riskerar att gå i sank fullständigt om ERG går i konkurs. Det vi måste göra är att ge vd i uppdrag att titta på andra alternativ. Det bästa vore att hitta en annan leverantör som kan ta över avtalet helt och hållet, säger Lars Dahlberg, (S), andre vice ordförande i SL-styrelsen.

ERG ligger sedan tidigare i tvist om skadestånd med staden Sidney efter att de inte levererat som utlovat.

Den moderatledda majoriteten i SL-styreslen är inte oroade.– Inte det minsta. Det finns en garanti från moderbolaget. De vill flytta verksamheten till ett annat bolag och det är en ren formalitet som inte på något sätt påverkar varken leveransen eller kostnaden, säger Hans-Erik Malmros, landstingsrådssekreterare i Stockholm.

Enligt SL:s planering ska SL Access fungera fullt ut i Stockholm i mitten av nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro