ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL: Kontrollanter spårar ur

Mikael Hellmyrs · 31 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sonja Asklund, med barnen Joline 2,5 och Liam, 7, råkade i fredags ut för en biljettkontrollant som hon upplevde som väligt ovänlig.

Sonja Asklund, med barnen Joline 2,5 och Liam, 7, råkade i fredags ut för en biljettkontrollant som hon upplevde som väligt ovänlig. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Efter flera incidenter med buffliga kontrollanter – nu medger SL att det kan finnas brister i rutinerna.

– När en resenär passerat en obemannad spärr ska kontrollanterna undersöka detta. Var den tom ska de inte ge några böter, säger Maria Adolfson på SL:s presstjänst.

Men flera personer som passerat obemannade spärrar vittnar om kontrollanter som bötfällt dem – utan att kontakta spärren och trots giltiga åkkort.

SL har även blivit polisanmälda på grund av hårdföra kontrollanter.– Vissa möten kan spåra ur ibland, det ska jag inte sticka under stol med, säger Annica Dahlberg, vd på SL:s kundtjänst.

Vad gör ni för att man inte ska bli oskyldigt bötfäld?– Vi kommer att installera biljetautomater vid spärrar och försöker utbilda och informera kontrollanterna. Vid dålig behandling rekommenderar vi kundtjänst, säger Annica Dahlberg. 

”Hon rev sönder åkkortet”

Sonja Asklund, 26, och barnen såg i fredags fram mot heldagen med farmor och farfar. Spärren på Centralen var obemannad.

Men orangeklädda vakter släppte igenom familjen och övriga pendeltågsresenärer.

I Skogås bötfälldes Sonja på 1 200 kronor av SL-kontrollanter. – En var väldigt otrevlig och vägrade stämpla i efterhand. Hon rev sönder åkkortet och ville inte kontrollringa spärren eller lyssna, hon verkade tro att jag lyft barnvagnen över spärren, säger Sonja. 

SL säger:– Enligt loggboken var spärren bemannad, men vakten kan mycket väl ha missat att fylla i frånvaron. Häften får inte förstöras.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro