ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL slopar enhetstaxan

Katarina Arnstad Elmblad · 17 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Enkät: Är det bra att SL slopar enhetstaxan?

Enkät: Är det bra att SL slopar enhetstaxan?


Nu blir det dyrare för dig som reser långt

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSLAG. Zonsystemet återinförs i SL-trafiken och enhetstaxan slopas. Det beslutade SL vid ett extrainsatt styrelsemöte i går. Beslutet togs efter den senaste tidens svidande kritik och massprotester från bussförarna som krävt att all kontanthantering på bussarna ska slopas nu eftersom rånen ökat kraftigt. Men så långt är SL:s andre vice ordförande Maria Wallhager (fp) inte beredd att gå i nuläget. – Vi har lagt förslag på hur man ska minimera konthanteringen på sikt men om vi skulle stoppa all kontanthantering akut skulle SL gå under.

Hon är noga med att understryka att det det ska vara stor prisskillnad mellan förköpsremsor och kontantkuponger som köps av bussföraren. Inte oväntat får SL kritik från bussfack och den politiska oppositionen i SL-styrelsen. – Beslutet att minimera kontanthanteringen var ett svepskäl för att återinföra de orättvisa zonerna, säger Måns Almqvist (v), ledamot i SL:s styrelse. Anders Willgård, huvudskyddsombud för Busslinks på Hornsbergsgaraget menar att SL inte tar bussförarnas oro och kritik på allvar. – Ni avvaktar vi Arbetsmiljöverkets beslut.

I vår införs zonsystemet igen

I morgon, den 18 oktober, ska Arbetsmiljöverket fatta beslut om huruvida konthanteringen ska stoppas. – Vi hoppas att Arbetsmiljöverket förstår att vi tar allvarligt på situationen men att vi måste få tid att utreda och komma med förslag som är hållbara över lång sikt. Förlorarna på zonsystemet är långpendlarna som nu måste betala beroende på hur många zoner man färdas i. – I februari, mars tror jag vi kan förverkliga zonsystemet, säger Maria Wallhager.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro