ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

SL: Välj inte tunnelbanan i sommar

Jesper Lindqvist · 23 Maj 2019
Uppdaterad 23 Maj 2019
De planerade renoveringarna kommer att ske i olika etapper under sommaren, och framför allt är det juli månad som påverkas mest då samtliga arbeten pågår under hela månaden.

De planerade renoveringarna kommer att ske i olika etapper under sommaren, och framför allt är det juli månad som påverkas mest då samtliga arbeten pågår under hela månaden. Foto: Anders Wiklund/TT


Förra sommarens kollektivtrafikkaos ser ut att kunna återupprepas. Tre renoveringsarbeten i tunnelbanan har fått SL att avråda från tunnelbaneresor i sommar. "Det kommer bli tufft i sommar", säger Fredrik Cavalli-Björkman på Trafikförvaltningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under sommaren 2018 genomförde SL flera renoveringsarbeten i tunnelbanan, bland annat upprustningar av plattformarna vid Gullmarsplan och Skärmarbrink. Arbetena bidrog till långa köer och överfyllda tunnelbanestationer.

Enligt StockholmDirekt planeras nu tre nya renoveringar under den kommande sommaren, och situationen för resenärerna verkar inte bli bättre 2019.

– Det kommer bli trångt, det kommer bli jobbigt. Vi gör vad vi kan för att mildra effekterna av det här, säger Fredrik Cavalli-Björkman, avdelningschef på Trafikförvaltningen, till tidningen.

Renoveringar hela juli

De planerade renoveringarna kommer att ske i olika etapper under sommaren, och framför allt är det juli månad som påverkas mest då samtliga arbeten pågår under hela månaden.

Framför allt är det den gröna tunnelbanelinjen som påverkas.

• 13 juni-1 september – En omfattande renovering av perrongen på Fridhemsplan

• 24 juni-17 augusti – Stora ombyggnadsarbeten vid Gullmarsplan

• 1 juli-12 augusti – En upprustning av Söderströmsbron

Rekommenderar andra färdsätt

Nu varnar Trafikförvaltningen för en jobbig sommar i kollektivtrafiken, och avråder samtidigt resenärer från att ta tunnelbanan när det är som mest folk i rörelse.

– Finns det möjlighet att använda andra färdmedel och resa på andra tider bör man göra det. Det kommer bli tufft i sommar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro