ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slagen, utfryst och fick ägodelar förstörda – skola gav ingen hjälp till elev

Mathias Gerdfeldter · 22 Jul 2014
Uppdaterad 23 Jul 2014
Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: TT


Eleven upplevde sig mobbad och utfryst – skolan menar att de sett eleven leka med andra. Det är ingen godtagbar förklaring, menar Barn- och elevombudet, som nu kräver att skolan vidtar åtgärder för att få stopp på kränkningar.

klar

Artikellänk är kopierad

En elev på en skola i Stockholmsområdet ska ha utsatts för kränkningar av sina skolkamrater sedan flera år tillbaka. Bland annat så ska andra elever ha slagit, sparkat, retat och fryst ut eleven, samt ha förstört hennes saker. Enligt en anmälan till Barn- och elevombudet (BEO) ska eleven även ha utsatts för kränkningar av viss personal på skolan.

Skolan uppger själv att de inte märkt av kränkningarna, trots flera påtalande från både eleven och vårdnadshavare. De menar också att allt som eleven påtalar inte kan kallas kränkningar. När eleven exempelvis hade sagt sig inte ha någon att vara med, påstår skolan att de visst hade sett eleven leka med att andra.

Dessutom, menar skolan, ska eleven redan från förskolan genom kurser ha fått lära sig att se sin egen del i konflikter och händelser.

BEO köper dock inte dessa förklaringar och menar att skolan inte har gjort tillräckligt för att motverka kränkande behandling. Kommunen har brustit i sitt uppdrag att utreda och motverka kränkningarna. BEO ger nu skolan fram till senare i höst att vidta åtgärder för att komma till rätta med problemen, annars vidare åtgärder.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro