ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slagna barn har lägre intelligens

Jenny Sköld · 25 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Barn som blivit slagna som uppfostringsmetod under sin uppväxt har lägre IQ än de som inte blivit det, enligt en färsk amerikansk undersökning.Det är forskare vid universitetet i New Hampshire, som testat intelligensen hos representativa grupper av amerikanska barn. De som blivit slagna hade en sämre intelligensutveckling än de som inte blivit slagna. Vid 2-4 års ålder hade de i genomsnitt fem poäng längre på IQ-testerna och fyra år senare var skillnade 2,8 poäng.Anledningen till att den senare gruppen presterade bättre tros vara att hjärnan påverkas negativt av det trauma slagna barn utsätts för. Det påverkar också det sälvständiga tänkandet.— Man slår barnen för att få deras uppmärksamhet och få dem att uppföra sig på ett visst sätt. Det fostrar in barnen i självständigt tänkande, säger Elizabeth Gershoff, som studerar barns utveckling vid universitetet i Texas.

Enligt forskaren Murray Straus har man har man tagit hänsyn till andra faktorer som kan påverka, som familjernas ekonomi och utbildningsnivå.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro