ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slaktare kan bindas till da Costa-mordet

John Lindblom · 3 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
2007 krävde ”allmänläkaren” och advokaten Anders Frigell samt ”obducenten” 40 miljoner kronor i skadestånd av staten. Om dna som hittades i en av sopsäckarna som innehöll Catrine da Costas (lilla bilden) kvarlevor kan matchas med dna från den polske slaktaren kan de få den upprättelse de kräver.

2007 krävde ”allmänläkaren” och advokaten Anders Frigell samt ”obducenten” 40 miljoner kronor i skadestånd av staten. Om dna som hittades i en av sopsäckarna som innehöll Catrine da Costas (lilla bilden) kvarlevor kan matchas med dna från den polske slaktaren kan de få den upprättelse de kräver. Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges mest omtalade styckmord kan vara på väg att läsas. En polsk slaktare kan ge mordutredningen kring Catrine da Costa nytt liv.I fredags gav Södertörns tingsrätt klartecken till husrannsakan på Karolinska sjukhuset i Huddinge där den avlidne slaktarens prover finns.Därmed genomförs ännu ett dna-test i det ouppklarade 25 år gamla styckmordet.– En lyckad matchning ger ju mina klienter stora möjligheter att återfå sina läkarlegitimationer, säger de två tidigare styckmordsanklagades advokat Anders Frigell till Metro.Matchar de hårstrån som återfanns på en handduk i en av sopsäckarna  med den avlidne polackens kan allmänläkaren och obducenten frias ytterligare från inblandning och deras fråntagna läkarlegitimationer prövas på nytt.Den polske slaktaren avled 1987 efter att ha dömts för flera mord och ett styckmord. Vittnen har också pekat ut honom som kund på Malmskillnadsgatan. Något som han själv förnekat.Ett nytt dna-test tar cirka sex veckor och fallet preskriberas i slutet av juni.Södertörns tingsrätt grundar nu sitt klartecken på "ett stort allmänintresse”.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro