ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slamsugning löste miljonrån

Evelina Olsson · 28 Jun 2011
Uppdaterad 28 Jun 2011
Den dömde 24-åringen och friade 30-åringen poserar under resan till Paris, där de agerade livvakter åt 58-åringen under en handelsresa. Väl hemma i Sverige igen rånades 58-åringen på två miljoner euro.

Den dömde 24-åringen och friade 30-åringen poserar under resan till Paris, där de agerade livvakter åt 58-åringen under en handelsresa. Väl hemma i Sverige igen rånades 58-åringen på två miljoner euro. Foto: Polisen


24-årig "livvakt" döms för mångmiljonrån mot uppdragsgivare. Sönderslagen mobil med bevis mot 24-åringen fiskades upp ur kloaker i Landskrona.

klar

Artikellänk är kopierad

Ur den här brunnen fiskades 24-åringens mobil upp.
Ur den här brunnen fiskades 24-åringens mobil upp.Foto: Polisen

En slamsugning i kloakerna i Landskrona ledde den avgörande pusselbiten som nu fäller den 24-årige ”livvakten” för miljonrånet mot den egna uppdragsgivaren. Trots att fyndet, en sönderslagen mobiltelefon i tre delar, saknade simkort, lyckades polisen med hjälp av en särskild teknik få fram ett oskickat SMS där 24-åringen beskrev var pengarna fanns. Nu döms han till ett och ett halvt års fängelse för rån. Det spektakulära rånet ägde rum den 16 mars. 24-åringen och hans 30-årige kamrat tog sig an uppdraget att agera livvakter åt en 58-årig man när denne åkte till Paris för att göra upp en ädelstensaffär. Med sig hade 58-åringen två miljoner euro i en svart attachéväska. Men affären blev inte av och trion åkte tillbaka till Landskrona. Där överfölls männen av två personer som misshandlade 58-åringen och försvann med väskan. Rånarna, som är anhållna i sin frånvaro, visade sig vara bröder till 24-åringen och 30-åringen. Väskan har inte återfunnits och då det inte går att bevisa att den faktiskt innehöll två miljoner euro får 58-åringen inte rätt till något skadestånd för det förlorade beloppet. Lunds tingsrätt tilldömer honom ett skadestånd på 48 140 kronor för bland annat kränkning och en förstörd Hugo Boss-kostym. Bevisen mot den 30-årige kamraten räckte inte för en fällande dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro