ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slängde dator med Bitcoins för miljoner

Gustaf Eriksson · 29 Nov 2013
Uppdaterad 29 Nov 2013
Slängde dator med Bitcoins för över 50 miljoner När James Howells hörde om norrmannen som blivit miljonär på Bitcoins utan att veta om det insåg han sitt misstag.

Slängde dator med Bitcoins för över 50 miljoner När James Howells hörde om norrmannen som blivit miljonär på Bitcoins utan att veta om det insåg han sitt misstag. Foto: Skärmdump BBC/TT


När han läste om norrmannen som blev rik på bortglömda Bitcoins isade det nog till rejält i James Howells. Då kom han nämligen på att han hade digitala pengar värda omkring 52 miljoner – på en hårddisk som han slängt i soporna.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du någon gång kastat en mobil eller dator bara för att några dagar senare komma på att den innehöll bilder eller viktiga anteckningar? Oavsett hur klantig du har varit har du har säkerligen inte haft så mycket oflyt som James Howells i Newport i Wales.

När James rensade bland sina teknikprylar på sitt kontor hittade han en hårddisk som inte använts på flera år. Han trodde att han raderat all data på disken, och slängde den i soporna. 

Sedan tänkte inte James Howells mer på det. Men i slutet av oktober fick han höra om norrmannen Kristoffer Koch, som köpte Bitcoins för 180 kronor 2009 och nu är miljonär. Då insåg James sitt stora misstag. På hårddisken hade han 7 500 Bitcoins. I dag är de värda omkring 52 miljoner kronor.– Jag kollade valutans värde, och det var då jag insåg vad jag hade gjort, säger han till BBC.

Trots att James frenetiskt letade i sina backupfiler kunde han inte hitta mynten. Han beslutade då att bege sig till soptippen för att leta. Eftersom det har gått tre månader sedan han slängde hårddisken ligger den förmodligen begravd på någon meters djup. – När jag såg att tippen är ungefär lika stor som en fotbollsplan var min första tanke att det är hopplöst, säger James Howells.LÄS MER: Nu öppnar världens första Bitcoin-automat

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro