ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Släpp förväntningarna – nyår är överskattat

Metro · 31 Dec 2015
Uppdaterad 31 Dec 2015

Foto: Montage/Privat/All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Jag känner mig fet, osnygg och osexig. Och svettig.

Det är nog sjätte klänningen i rad som jag har provat nu. Jag har provat precis alla nyårsblåsor från forna glansdagar och svetten rinner. Jag är så arg, så irriterad och hatar mig själv för att jag inte tänkte på det här innan.

Min garderob ser tragisk ut. Inte nog med det, alla butiker har slut på min storlek och det som jag ändå hittar är inte rätt och inte bra nog för att jag ska känna mig lyxigt fin. Jag sätter mig på golvet och suckar ner i mina knän. Tittar mig i spegeln, som om jag vore någon stackars hundvalp som har blivit klämd i tassen.

► LÄS MER: Fint fyrverkeriläge inför nyår

Jag börjar tänka på annat för att skingra tankarna. Fest, mat, umgänge och alkohol, tänk på det! Det är ju nyår trots allt. Då och då måste man ju få sina morötter också. Slå till lite extra nu, det är du värd efter ett kämpigt år, säger jag övertygande till mig själv. Tack, tusen tack till mig själv för att jag peppar mig. Älskar mig själv för det.

Det känns bättre nu. Magen börjar pirra av spänning. Jag andas ut och tänker att det viktigaste är ändå att jag har kul och får njuta av livets goda, det var ju ett tag sedan sist som jag unnade mig. Det ska bli så skönt att lämna just detta år bakom mig, fira att det är över. Det har varit så många berg- och dalbanor, på gott och på ont. Det här nya året vill jag inte ha mer av sådant, jag vill inte bli sådär åksjuk som jag har varit det här året. Nytt år, nya möjligheter och ingen mer åksjuka. Är vi överens?

Nej, men allvarligt? Är vi där igen? Dessa förväntningar och förhoppningar om att nyårsafton kommer att öppna ett nytt kapitel i ditt liv, det är inget annat än en lögn som du marknadsför för dig själv och din omgivning. Sanningen är den att inget nytt år och ingen speciell nyårsafton kommer att vara startpunkten för en bättre tillvaro. Låt inte nyåret vara en ursäkt för de chanser och möjligheter som du inte tog vara på under årets gång. Låt inte nyåret vara en ursäkt till att du kan nollställa allt som du inte tog tag i under dessa tolv månader. Det är inte det nya året som förändrar eller påverkar dig, utan det är du som förändrar och påverkar ditt eget liv, inställning och attityd. Det har ingenting med ett nytt år att göra.

► LÄS MER: Ett garanterat tyst nyår för hundar

Låt oss istället fira varje månad eller vecka som går. För allt det vi lyckades med under just den tiden. Låt oss istället fira varje gång som vi har lyckats uppnå något som vi har sagt att vi ska uppnå. Nyår ska vara kravlöst och behandlas som vilken festlig dag som helst. Vad är det för skillnad egentligen mellan en vanlig utgång och nyår? Ingen! Ja, förutom de överflödiga kostnaderna. Oxfilé? Köp varmkorv! Champagne? Köp butikens cider! Festkläder? Ta det som finns i garderoben!

Tänk efter – hur många nyår har varit lyckade? Kravlösa? Perfekta? Inte många, eller hur? Tänk efter vad det är du firar egentligen. Vakna och snappa ur nyårets förtrollning, så ökar du chanserna till ett bättre nyår. Prioritera rätt. Det är så du räddar ditt nyår och alla andra efter det.

Sumenta Tran

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro