ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Släpptes fri – misstänks ha begått nya våldtäkter

Josefin Svenberg · 11 Feb 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

I augusti 2013 försattes mannen på fri fot efter att ha avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för våldtäkt. Bara fyra månader senare misstänks 23-åringen ha begått en brutal överfallsvåldtäkt på Kungsholmen – och nu utreder polisen honom för ytterligare fall.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

En 23-årig man bosatt i centrala Stockholm sitter sedan ett par veckor tillbaka häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum på Kungsholmen i Stockholm den 22 december 2013 och offret är en ung kvinna. 23-åringen greps först en månad efter våldtäkten och enligt en källa till Aftonbladet kunde han kopplas till brottet med hjälp av dna. Nu utreds han även för andra ouppklarade överfall.

– Ja, jag vet att polisen har intresserat sig för andra anmälningar och försöker se om det finns någon koppling, säger Hanna Lidblom, målsägandebiträde till kvinnan som våldtogs i december, till Metro.

Kammaråklagare Elisabeth Brandt som är förundersökningsledare är mycket förtegen om fallet.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge och det är sekretess som gäller. Jag kan inte bekräfta någonting, säger Elisabeth Brandt.

Mannens advokat, Max Ahlgren, säger till Metro att hans klient förnekar brott.

LÄS MER:Misstänkt serievåldtäktsman häktad

23-åringen försattes enligt Aftonbladet på fri fot så sent som i augusti 2013, sedan han avtjänat ett fängelstraff för våldtäkt. Det var i april 2012 som mannen följde med en kvinna hem efter en krogkväll i en tätort i Södermanland. När kvinnan sa att hon inte ville ha sex med honom ska 23-åringen ha tagit stryptagit på kvinnan, slitit av hennes trosor och sagt ”om du inte håller käften slår jag ihjäl dig”. Han tvingade henne sedan till både oralsex och vaginalt samlag.

I förhör har 23-åringen sagt att samlaget var frivilligt och han trodde att kvinnan berättat något annat eftersom han hade förolämpat henne efter samlaget, genom att säga att hon luktade illa.

Mannen dömdes dock till två års fängelse för våldtäkten samt tre fall av köp av sexuell tjänst.

Just nu står 23-åringen även åtalad för ett fall av misshandel i augusti 2013. Enligt åklagaren ska han då ha slagit en jämnårig i garderobskön på en nattklubb på Kungsholmen. Den rättegången skulle ha hållits i slutet av januari, men ställdes in. Enligt Stockholms tingsrätt beror det på att ytterligare mål nu finns mot 23-åringen och att man kommer slå ihop dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro