ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slingcatcher tar ditt datorinnehåll till teven

Kristoffer Rengfors · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BOX. Slingcatcher är en liten box för den som vill titta på sina digitala tv-kanaler i ett annat rum än det där digitalboxen står. Lådan har tre huvudfunktioner. Den kan spela upp ljud- och videofiler från ett usb-minne eller en hårddisk på en tv. Den kan projicera händelser från en dator på en tv-skärm.

Det kan handla om att visa en youtubevideo, en hemsida eller ett bildspel. Men främsta funktionen är att fånga upp sändningar från en Slingbox, en annan av Sling Medias produkter som sänder signaler från din digitalbox, dvd eller annan bildkälla över ett nätverk. Slingcatchern kan kopplas in där det finns internetuppkoppling och då komma åt slingboxens sändningar. Från sommarstugan i Frankrike kan du komma åt dina digitala kanaler hemma, och till och med byta kanal från soffan i Frankrike.

Med snygg ren design och enkla gränssnitt är det lätt att komma igång. Lite synd är det att många videoformat inte fungerar vid uppspelning från usb, att boxen inte kan komma åt video på en dator utan att någon startar filmen på själva datorn och att den inte fungerar trådlöst. Kvaliteten på sändningarna är inte heller särskilt bra. Mycket pengar och mycket sladd för lite prestanda.

I USA kan Slingcatcher-ägare komma åt Sling.com direkt från soffan, en sajt som sänder tv direkt över nätet. Det fungerar inte i Sverige så för den utan Slingbox är det här pengar i sjön, men ihop med Slingboxen kan det vara en användbar men dyr leksak att ta med till sommarstugan.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro