ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slipp ge en slips på fars dag

Johan Kellman Larsson · 11 Nov 2011
Uppdaterad 11 Nov 2011
Michael Jonsson, 33, på Mariatorget med sin son Simon. – Jag önskar mig nya jeans. Man hinner nämligen slita ner en del byxor när man är ute och leker med Simon hela dagarna.

Michael Jonsson, 33, på Mariatorget med sin son Simon. – Jag önskar mig nya jeans. Man hinner nämligen slita ner en del byxor när man är ute och leker med Simon hela dagarna. Foto: Pär Hugosson


På söndag är det fars dag Har du drabbats av ­present­­ångest? Skippa slipsen och köp ett ­glasunderlägg – gjort av gamla slipsar.

klar

Artikellänk är kopierad

Huruvida Mrs John B Dodd – som startade initiativet med en särskild pappadag i västra USA 1910 – gav en slips till sin far är oklart. Just slipsen har dock genom åren blivit en lika självskriven som fantasilös present på fars dag. Stefan Nilsson, trendexpert på Trendgruppen tycker att en bra present är en gåva som inte är så förutsägbar och stereotypisk. – Det blir lätt så att man köper feminina saker till mamma och maskulina saker till pappa. Jag tycker man ska försöka bryta mönstren lite mer. Stefan Nilsson har tips på en alternativ slipspresent. – Det finns ett särskilt drinkunderlägg att köpa – som är gjort av gamla slipsar. De är väldigt fina samtidigt som du gör naturen en tjänst. Det är Mårten Lindquist, från företaget Plenty, som ligger bakom drinkunderläggen Cravat. – Jag ville göra något elegant av de gamla slipsarna jag kommit över. Något som ändå påminner om slipsens festliga funktion, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro