ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slipp stressen och låt någon annan handla

Josefin Svenberg · 24 Nov 2012
Uppdaterad 24 Nov 2012
Olga Kalibbala och Miriam Svensson är personal shoppers på Åhléns City i Stockholm, där man erbjuder kunderna hjälp  med julklappsinköpen.

Olga Kalibbala och Miriam Svensson är personal shoppers på Åhléns City i Stockholm, där man erbjuder kunderna hjälp  med julklappsinköpen. Foto: Urban Brådhe


Tjänstefieringen” syns även i julhandeln – nu kan du anlita någon annan som köper dina klappar. – Svenskarna är beredda att betala, säger Lena Larsson på HUI Research.

klar

Artikellänk är kopierad

Julklappsinköpen är en stressfaktor för många svenskar under december månad. Men det finns flera alternativ för den som inte vill eller kan gå runt i butik efter butik för att leta klappar. Nu finns det till och med personal shopping som kan skötas via mejl eller telefon – gör bara en lista på vad du vill ha köpt så kan du få det både inslaget och levererat hem.

– Det handlar om två trender. Dels stressen och att försöka få ihop livspusslet, men även tjänstefieringen vi ser. Svenskarna är beredda att betala för bekvämlighet eftersom vi ibland har mer pengar än tid. För tio år sedan handlade man till exempel på nätet om det var billigare – men nu är bekvämligheten den viktigaste faktorn, följd av utbud och pris, säger Lena Larsson, vd för HUI Research.

Till Åhléns City i Stockholm kan man höra av sig för att få gratis hjälp av en personal shopper. Du behöver inte komma till varuhuset själv, utan kan skriva en inköpslista med produkter eller information om vilka personer som ska ha julklapparna (intressen, ålder, kön och så vidare).

– Vi vill förenkla kundernas liv. Vi har haft personal shopping i sju år. Julklappar blev en naturlig utveckling. Vi vet att många är stressade, säger Tatjana Eriks­son, chef för personal shopping på Åhléns City i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro