ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slipper fängelse för tafsande på skolflickor

Tomas Lundin · 21 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ryan Cornelison, vänd mot kameran, och Cory Mashburn gläds åt den friande domen. 

Ryan Cornelison, vänd mot kameran, och Cory Mashburn gläds åt den friande domen.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

FRIADE. De två trettonåriga pojkar, Cory Mashburn och Ryan Cornelison, som ställts inför rätta för att ha nypt sina kvinnliga skolkamrater i rumpan och petat dem på brösten klarade sig utan fängelsestraff.

– Förlåt, vi försökte bara vara roliga. Vi vet att det var opassande nu och det var inte ert fel. Jag hoppas att vi fortfarande kan vara vänner sade Ryan Cornelison till skolkamraterna i rättssalen i Portland, Oregon under måndagen. Detta rapporterar den lokala nyhetskanalen OPB News.

Rättegången mot de två pojkarna har pågått i ett halvår och har varit flitigt avrapporterad i amerikansk media. Opinionen har delats mellan de som tycker att pojkarna ska släppas fria och de som yrkat på att de ska få fängelse för sexuella trakasserier och hamna i sexförbrytarregistren.

Till slut var det den förlåtande linjen som vann. Efter en uppgörelse med offren klarade sig  pojkarna undan med en ursäkt. Dessutom ska de betala ungefär 1 700 kronor till de fyra flickorna som de tafsat på.

Domaren John Collins sade att beslutet att fria ungdomarna var i "rättvisans intresse".

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro