ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slog ihjäl kaninen Allan med cykelpump i liveradio

Tomas Lundin · 26 Maj 2015
Uppdaterad 26 Maj 2015

Foto: TV2/Asger Juhl


Programledaren ville visa en poäng – så han slog ihjäl kaninen Allan med en cykelpump i liveradio. Danskarna äter kött varje dag men tycker det är synd att slå ihjäl djur”, säger radiovärden Asger Juhl.

klar

Artikellänk är kopierad

En våldsam debatt rasar i Danmark efter att en kanin dödats med cykelpump i liveradio. Många danskar fördömer handlingen, men hånas som hycklare av det andra lägret.

På måndagen diskuterade radiokanalen Radio24Syv djurhållning som tema och programledarna ville sätta fingret på vad de menar är danskarnas hycklande förhållande till djur, enligt TV2

I studion fanns också nio veckor gamla kaninungen Allan, som skulle få bli ett exempel på just den dubbelmoral som diskuterades. Inför sändningen lade radiokanalen upp en video där programledaren sitter och klappar Allan, samtidigt som han berättar att han kommer att slå ihjäl honom samma dag och äta honom till middag.

Tidigare hade också den danska tv-personligheten och djurvännen Lise Kessler medverkat i programmet. När hon halvvägs hemma lyssnade vidare på programmet och insåg att kaninen Allan skulle slås ihjäl vände hon tillbaka mot studion, men det var för sent. 

– Jag slog den hårt över nacken två gånger så nackkotorna gick sönder. Jag var instruerad av en djurskötare från Aalborgs Zoo, som varje vecka slår ihjäl många kaninungar för att mata ormarna, säger Programledaren Asger Juhl enligt TV 2. 

Han säger att han reagerade fysiskt på att slå ihjäl kaninen, hans andning blev tyngre, musklerna spändes och han började skaka. 

– Det här elementet är helt frånvarande i folks medvetande, säger Asger Juhl.  ► LÄS MER: Kaninen Jeff snart världens största

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro