ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slog larm om bränder han själv anlagt

John Lindblom · 26 Aug 2011
Uppdaterad 26 Aug 2011
Mannen larmade själv räddningstjänsten efter att han tänt på .

Mannen larmade själv räddningstjänsten efter att han tänt på . Foto: Bertil Ericson / SCANPIX


Efter krogrunda med vännerna bestämde 27-åringen sig för att tända eld i gränder i Stockholms innerstad.

klar

Artikellänk är kopierad

Först en krogrunda med kompisar. Sedan bestämde han sig för att tända eld i gränder i centrala Stockholm. En 27-årig man åtalas nu för ett serie mordbränder samma natt i innerstan.

– Åtalet bygger till stor del på samtalen till SOS Alarm, säger kammaråklagare Malin Palmgren.

27-åringen hade natten mot den 20 juli tidigare i somras varit på krogrunda med kamrater när han bestämde sig för att sätta eld på Stockholms innerstad. Efter att ha tänt eld på byggmaterial i en gränd inne i Gamla stan ringde han upp SOS Alarm och berättade att han precis tänt eld vid flera adresser på Södermalm och Gamla stan.

– Och jag har bara börjat, avbryter mannen larmoperatören när denne försöker ställa motfrågor.

27-åringen fortsätter att larma SOS efter nästan varje brand men när han larmar om nya lågor utanför Grand Hôtel har polisen fått upp spåren och kan gripa den misstänkte.

Innan 27-åringen ringde SOS Alarm första gången registrerades strax innan även tre mindre bränder kring Mosebacke torg. Åtalet avser dock enbart fyra potentiella mordbränder vid olika bostadsadresser där två av dem orsakade ordentliga skador på husväggar och andra föremål som tänts på. 27-åringen ska ha orsakat en rad onödiga brandkårsutryckningar.

Övriga bränder gärningsmannen under larmsamtalet påstås ha anlagt har inte kunnat ledas i bevis. Den gripne kroggästen erkänner efteråt enbart den sista branden vid Grand Hôtel och hävdar att det är andra personer som orsakat de övriga och att han hittat på att det var han till larmoperatören i de andra tre fallen.

27-åringen häktades två dygn efter gripandet och sitter alltjämt frihetsberövad.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro