ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slogs ner när hon avstyrde attack på McDonalds – dog på sin födelsedag

Emmelie Wallroth · 29 Nov 2014
Uppdaterad 30 Nov 2014
All Over Press/AP

All Over Press/AP


klar

Artikellänk är kopierad

Den 23-åriga studenten gick emellan när två tjejer antastades av tre killar på en McDonalds-restaurang.

Det var för omkring tre veckor sedan som Tugce Albayrak från Turkiet befann sig på en McDonalds-restaurang i tyska Offenbach tillsammans med två vänner, vilket flera utländska medier tidigare rapporterat om.

Plötsligt hörde de hur två andra tjejer ropade på hjälp från en toalett en trappa ner. Tjejerna ska ha blivit trakasserade av tre yngre män och Tugce avbröt attacken och killarna slängdes ut.

Men när Tugce senare skulle lämna restaurangen hoppade en av killarna på henne och slog ner henne. Hon slog huvudet i en sten och skadades så svårt i attacken att hon i onsdags förklarades hjärndöd på sjukhus. Trots det bad hennes föräldrar om att läkarna skulle hålla i gång de livsuppehållande åtgärderna fram till den 28 november – då Tugce skulle ha firat sin tjugotredje födelsedag.

Och under natten till lördagen stängde man av respiratorn, skriver tyska Bild.de. Samtidigt hade stora folkmassor samlats utanför sjukhuset under kvällen för att hylla Tugce och fira hennes sista födelsedag.

Yasin Albayrak, Tugces farbror, är upprörd över att familjerna till männen som gav sig på Tugce inte uttrycker någon sorg över händelsen.

– Deras barn gjorde ett misstag. De kunde åtminstone säger ”er smärta är vår smärta”. Jag tycker synd om den där killen, men jag antar att de inte tycker synd om vår dotter, säger han enligt turkiska Good Morning Turkey.

Händelsen har skapat stor uppmärksamhet i Tyskland och en Facebook-sida har skapats för att hedra 23-åringens mod.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro