ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL:s enkelbiljett bland världens dyraste

Anders Göransson · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

Mer än dubbelt så dyrt som i New York och Paris, fem gånger dyrare än i Moskva - och 56 gånger dyrare än i Mumbai. SL:s enkelresor hör till de dyraste i världen, visar en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det är prisjämförelsesajten Pricerunner som i en internationell prisstudie jämfört vad en enkel resa med buss kostar i 32 storstäder i världen. Resultatet är inte smickrande för Stockholm och SL.

I den svenska huvudstaden kostar enkelbiljetten 36 kronor när den köps i automat eller via sms. Det är näst dyrast i hela undersökningen - bara Helsingfors är värre med 40 kronor.

De nordiska länderna har överlag dyra bussbiljetter jämfört med såväl andra europeiska länder som resten av världen.

Betydligt billigare är det i storstäder som London (25 kronor), New York (16 kronor) och Paris (15 kronor) - för att inte tala om indiska jättestaden Mumbai, där bussresan kostar 64 öre.

SL:s pressinformatör Jesper Pettersson påpekar att priserna i SL-trafiken fastställs av politikerna i landstingsfullmäktige. Samtidigt betonar han att Pricerunners mätning enbart handlar om enkelbiljetter, medan landstinget i Stockholms län valt att premiera resenärer som reser ofta och köper periodkort eller använder reskassan.

– Vi har gjort undersökningar för att se hur vi ligger till jämfört med övriga Sverige, och tittar man på periodkort som gäller över hela trafikområdet så lägger vi väldigt bra till jämfört med andra trafikutövare i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro