ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL:s gratisåkare slipper fogden

John Lindblom · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
GRAFIK: NYA ZONER OCH HÖJDA AVGIFTER

GRAFIK: NYA ZONER OCH HÖJDA AVGIFTER


• 30 miljoner i obetalda böter • I dag höjda priser och nya zoner

klar

Artikellänk är kopierad

 KOLLEKTIVTRAFIK. Andelen betalande av SL:s tilläggsavgifter är extremt låg, även jämfört med kommunala parkeringsböter, där i snitt var femte lappad aldrig betalar boten. Böterna för fuskåkning ignoreras av fler än var tredje.

SL skickar samtliga obetalda tilläggsavgifter till sitt inkassobolag, som då lägger på den rutinmässiga påminnelseavgiften. Därefter görs en bedömning från fall till fall om det kan anses lönsamt att koppla in kronofogdemyndigheten, som i sin tur tar ut indrivningskostnader från SL.Oftast struntar SL i att hota med kronofogden då utsikterna att få in pengarna inte bedömts som tillräckligt stora.

Enligt SL har många ertappade fuskåkare inte råd att betala sina straffavgifter. Ändå planeras nu en höjning av böterna från 800 till 1 200 kronor. – Vi tror att höjningen är rätt lösning. Sedan måste vi se över betalningsrutinerna, för det är självklart inte acceptabelt med så få betalande, kommenterar Christer G Wennerholm (m), ordförande i SL:s styrelse.

De 30 miljoner SL i dag inte drivit in avser det belopp som nu finns aktivt i betalningssystemen. SL fortsätter inte indrivningsförsöken om man inte nått resultat efter tre år.– Tyvärr finns det ingen enkel lösning på detta problem. Personer som drabbas av p-böter har i regel bättre ekonomi än de som ertappas med att fuskåka i tunnelbanan, säger Jarl Klang, försäljningschef på SL.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro