ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SL:s trasiga skyltar skapar nya problem i pendeltågstrafiken

Josefin Svenberg · 12 Dec 2012
Uppdaterad 12 Dec 2012

Tekniska problem med skyltarna har gjort att resenärer på nya Arlandapendeln varken kunnat se när tågen ska gå eller vart de ska. I går lämnade Socialdemokraterna in en skrivelse till trafik-nämnden om bristfällig störningsinformation.

klar

Artikellänk är kopierad

SL:s trasiga skyltar skapar nya problem i pendeltågstrafiken 
  Natalie Komorowski, 38, åker pendeln till Märsta nästan varje dag. ”Det är mycket strul, det finns ingen information om när tåget kommer och helt plötsligt står det bara där. Jag är nästan jämnt försenad och hinner inte hämta mitt barn på dagis om jag inte går tidigare från jobbet”.
SL:s trasiga skyltar skapar nya problem i pendeltågstrafiken Natalie Komorowski, 38, åker pendeln till Märsta nästan varje dag. ”Det är mycket strul, det finns ingen information om när tåget kommer och helt plötsligt står det bara där. Jag är nästan jämnt försenad och hinner inte hämta mitt barn på dagis om jag inte går tidigare från jobbet”.Foto: Isabel Svensson

De två första vardagarna med Arlandapendeln har inneburit förvirring för resenärerna, eftersom man haft problem med skyltsystemet. När det blev förseningar i måndags kunde man varken se när tågen skulle komma eller hur försenade de var. Sedan gjorde ännu ett problem att vissa destinationer inte kunde visas på plattformsskyltarna i går.

– Det är ett tekniskt fel. När de nya tågen har tillkommit har skyltsystemet inte hängt med. Vi har högsta prioritet på att lösa det, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.

I går kväll bedömde SL att problemet skulle kvarstå under kvällen men vara åtgärdat till i dag.

Tidvis har de olika trafikbolagens hemsidor även gett olika information. På ULs hemsida uppgavs att pendeltågen var försenade i måndags medan SL uppgav att pendeltågen hade ”inga större störningar”. Enligt Stockholmståg beror det på problem med SLs informationssystem som kan bli segt.

– Felet ligger hos SL, säger Mikael Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg.

På gårdagens trafiknämnd i landstinget lämnade Socialdemokraterna in en skrivelse och kräver svar från den styrande alliansen  varför SL inte kan förse resenärerna med korrekt information om hur stora förseningar är, eller vilka resvägar som faktiskt fungerar. Man skriver att SL snarast bör finnas på Twitter.

– Jag är ledsen över att det inte blivit bättre. Vi har så mycket ny teknik som inte utnyttjas. Det finns ett glapp mellan informationen som entreprenörerna har och den som resenärerna får, säger Erika Ullberg (S), andra vice ordförande i trafiknämnden.

Problemfyllda dagar för pendeln

• Söndag. Södertäljependeln  skulle tas i bruk efter att ha  varit avstängd sedan förra  sommaren. Då banan inte var helt klar kunde det första tåget avgå först klockan 16 i stället för 9 som planerat, enligt ABC.

• Måndag. Arlandapendelns  första vardag inleddes med  flera inställda avgångar och  förseningar på upp till en timme på grund av två trasiga tåg, ett växelfel och en brand på ett X 2000-tåg i Solna.

• I går. Måndagens skyltproblem som gjorde att pendeltågets destinationer inte visades fortsatte även under gårdagen.Dessutom var det ”generella förseningar” för pendeltågen i går eftermiddag på grund av väderleken.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro