ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slump hur skolor lär ut om sociala medier

Peter Löwendahl · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012
Slump hur skolor lär ut om sociala medier Ellen Karlsson, 16, och Laura Schnabel, 15, Fässbergsgymnasiet, Mölndal om undervisningen i skolan om sociala medier:  – Vi pratar inte specifika sidor, bara om  hur det fungerar i stort, säger Laura. Hon tror att  en del lärare har koll på vilka sajter eleverna surfar på, men inte på vad de gör där. – Nej, det har de inte.                                    

Slump hur skolor lär ut om sociala medier Ellen Karlsson, 16, och Laura Schnabel, 15, Fässbergsgymnasiet, Mölndal om undervisningen i skolan om sociala medier:  – Vi pratar inte specifika sidor, bara om  hur det fungerar i stort, säger Laura. Hon tror att  en del lärare har koll på vilka sajter eleverna surfar på, men inte på vad de gör där. – Nej, det har de inte.                                     Foto: Henrik Brunnsgård


klar

Artikellänk är kopierad

– Det finns skolor som är väldigt engagerade, sedan finns det skolor som inte har de resurserna, säger Mats Andersson, föreläsare.

 I läroplanen från Skolverket finns ett helt kapitel som handlar om mobbning och kränkningar. Internet och sociala medier nämns inte med ett ord. Det får skolorna själv hantera. Resultatet är blandat.

– Nej, det är mest mellan elever, säger Zainab Asamrai, 16, som går på Hulebäcksgymnasiet, och betonar att de inte pratat om sociala medier med sina lärare alls.

Märta Wallgren, 17, på Öckerö gymnasieskola har en annan bild.

– Det kommer upp hela tiden, det är ju en del av allt. Några lärare har nog ganska bra koll, men det beror nog på vad man har för kontakt med lärarna, säger hon.

Mats Andersson, grundare och ägare av Netscan, ett företag som kartlägger ungdomssajter på nätet och föreläser i skolor, ger båda rätt.

– Jag träffar IT-lärare som är fantastiskt duktiga, som hänger med både på Facebook och Instagram. Men sedan finns det skolor där inte de resurserna finns, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro