ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slut med offentlig nakenhet i Vermont

Jenny Sköld · 20 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Unga Brattleboro-bor protesterade redan förra året mot att stadens politiker föreslagit ett förbud mot offentlig nakenhet. I år blir det alltså av.  

Unga Brattleboro-bor protesterade redan förra året mot att stadens politiker föreslagit ett förbud mot offentlig nakenhet. I år blir det alltså av.   Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Staden Brattleboro i  amerikanska delstaten Vermont har förbjudit offentlig nakenhet. Bakgrunden till förbudet är att invånarna gillar att ta av sig kläderna i tid och otid, och enligt staden på olämpliga ställen. "Det handlar om allt från gamla damer till spritt språngande nakna tonåringar", skriver nyhetsbyrån Reuters. "Problemen" började förra sommaren som var ovanligt varm. Stadens tonåringar arrangerade då hulahopp-tävlingar då de cyklade och paraderade mitt på affärsgatan precis som de var skapta. Och i år har den hämningslösa nakenheten åter tagit invånarna i besittning. Nu tycker många att det gått för långt.– Vi har fått ett antal klagomål angående detta. En diskussion om förbud togs upp förra sommaren....och dog sedan ut. Men efter en rad incidenter har frågan väckts igen, säger biträdande kommunchefen Barbara Sondag till Reuters.Politikerna i staden röstade på onsdagen därför för ett 30-dagarsförbud mot att gå omkring naken i staden. Att solbada naken är fortfarande tillåtet men den som flashar sina intima kroppsdelar på stadens gator och torg riskerar böter på upp mot motsvarande 700 kronor.Brattleboro är känt för sin bohemiska befolkning, som till stor del består av konstnärer, författare och musiker. Av tradition har man ett avslappnat förhållande även till nakenhet. Förbudet har upprör dem som värnar om stadens särprägel.– Hela den här staden handlar om frid och om att kunna vara sig själv. Så om det är så - varför är inte nakenhet accepterad, säger hårfrisörskan Heather Birmingham, 30, till Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro