ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slut på semestern – nu kommer sommarvädret

Katarina Matsson · 31 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

VARMARE. Äntligen ljusnar det på väderfronten.– Den närmaste tiodagarsperioden ser det ut att bli bättre väder, säger Eva Brokhöj, meteorolog på SMHI.

Det blir goda chanser till sol i hela landet, men med lokala skurar.– Som det ser ut nu är det faktiskt norra Norrlands kustland som får de högsta temperaturerna i nästa vecka, men de närmaste dagarna är det Götaland och Svealand, säger Eva Brokhöj.Men någon värmebölja är inte att vänta. – Nej, det håller sig mellan 20 och 25 och det kan ju vara skönt att det inte blir så extremt varmt, säger Eva Brokhöj.

I dag och i morgon kommer ett svagt högtryck in söderifrån och ger dryga 20 grader i södra Sverige. Norrland kan förvänta sig något ostadigare väder med 15–20 grader. Fredagen ger ostadigt väder i hela landet, men till helgen tittar solen fram igen. – Då sker en stabilisering som börjar söderifrån. På söndag blir det mest uppehåll i hela landet, med en del stackmoln. Temperaturen kommer att ligga över 20 grader i stora delar av landet, säger Eva Brokhöj.

De som sparade semestern till augusti, gjorde de rätt val?– Ja, det tror jag. Jag har gjort det, så jag hoppas det, säger Eva Brokhöj.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro