ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slut på VM-resan för Sverige – efter förlust mot England

Sofia Clason · 7 Jul 2018
Uppdaterad 7 Jul 2018
Dele Alli stod för Englands 2-0 mål.

Dele Alli stod för Englands 2-0 mål. Foto: Getty


Sveriges herrlandslag har inte tagit sig till en kvartsfinal i VM sedan bronsåret 1994. Men under lördagseftermiddagen slutade resan för Blågult. Detta efter matchen mot England, som slutade 2-0.

klar

Artikellänk är kopierad

England fick en trög matchstart, vilket gav Sverige den första målchansen genom ett skott av Viktor Claesson. Först i artonde minuten kom Englands första läge, ett skott strax utanför bortre stolpen av Harry Kane. Därefter lättade det dock för engelsmännen, som blev mer bekväma i sitt spel.

I 30:e minuten tog England ledningen, på en hörna som nickades in av mittbacken Harry Maguire.

Sverige befann sig i pressat läge under de sista minuterna av den första halvleken, då England satte anfallspress. Men det svenska försvaret höll. När domaren blåste av för halvtid stod det fortsatt 1-0 till England.

Än var inget förlorat. Sverige hade trots allt gjort fem av sex tidigare VM-mål i andra halvlek.

Blågult startade andra halvlek med att sätta press mot det engelska försvaret. Men Englands målvakt, Jordan Pickford, höll nollan genom bland annat en imponerande räddning med vänsterarmen.

I 58:e minuten utökade Englands sin ledning med ett andra mål av offensiva mittfältaren Dele Alli.

Sverige fick till fler målchanser i den andra halvleken, men inget undgick den engelska målvakten. Och efter fem minuters tilläggstid kunde England fira sin seger, med 2-0 mot Sverige.

– Vi möter ett tungt, välorganiserat lag. Hörnmålet i första sätter sig. Sedan har vi tre jättechanser i andra och sätter man inte dem blir det jobbigt. All heder till killarna för insatsen, men det vill sig inte riktigt i dag, sa Janne Andersson till SVT efter matchen.

En besviken Andreas Granqvist stod bredvid för att också lägga en kommentar.

– Det är klart att det känns jobbigt, men samtidigt är jag enormt stolt över det här laget. Vad vi har gjort under en längre period, sa lagkapten.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro