ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sluta kriga och skapa mötesplatser istället

metro · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Anna Caracolias – VD Adimo

klar

Artikellänk är kopierad

Det är svårt att inte engagera sig i samtalen kring våra svenska börsstyrelser. Ska vi ha kvotering eller inte? Visst känns diskussionen ibland tröttsamt låst och inte det minsta kreativ. Och pinsamt begränsad. Det borde handla mer om hur vi ökar kompe-tensen i företag överlag och därigenom affärerna i Sverige. Det borde handla om mer än bara börsnoterade styrelser, till exempel att det finns skriande behov även i småföretag att öka sin kompetens. Om jag ska vara ärlig så har jag nog blivit ”inkvoterad” i ganska många sammanhang, och min reaktion har oftast varit att köra på framåt i enlighet med den uppgift jag fått.  Utom en gång, den första, när min kille fixade ett bra jobb på Reuters i NY. Jag ond-gjorde mig inför min chef, berättade att jag kände mig lite obekväm med situationen.

Chefen såg det annorlunda. Rekryteringsprocessen hade varit extremt billig. Utan att tveka upplyste hon mig att jag på inga villkor skulle få behålla jobbet om jag inte själv presterade. Den sanningen gäller allt-jämt. Jag har under en tid roat mig med att leta ett arvoderat styrelseuppdrag. Det är själva nöten hur man ”fixar” uppdraget jag försöker knäcka. Medvetet har jag undvikt forum som riktar sig mot kvinnor, förmedlingar etcetera.  Jag har helt enkelt berättat för folk jag träffat att jag vill ha uppdrag, skickat mitt cv. Inga konkreta förslag, ännu. Jag har också sökt äldre, erfarna män till det egna bolaget. (Är det gubbkvotering?) Ingenjör, sedan flera år ledamot i Internet Society’s styrelse, medlem i .SE:s policy rådgivningsgrupp, Stockholm Living Labs styrgrupp, ordförande i Katarina Norra skolas lokala styrelse. Jag driver ett mindre bolag. Tidigare konsult, anställd på internationella bolag. Jag har 10 års internationell erfarenhet. Tycker själv att jag är hyfsat trevlig person med god social kompetens och med ett förbaskat bra nätverk. Med risk för att få en fet smocka av Herr Jante, så tycker jag att jag skulle kunna tillföra kunskap för att skapa ytterligare affärer i ett bolag. Vill någon ha mig?

Såg programmet ”VD mot väggen” på TV 8 där Anne M Mulcahy, Xerox, och Neville Isdell, Coca Cola, intervjuades och allt föll på plats. De pratade om att de maximerar sina företags kompetenser genom nya sätt att rekrytera på.  Etnicitet, genus, bakgrund, ålder, utbildning – allt räknas.

Min slutsats är enkel – sluta kriga och skapa platser där människor och behov möts. Vad håller vi på med?

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro