ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sluta leka med mina känslor, Internet

Jack Werner · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

Mystiska bluffar och underliga koder har använts, men nu är frågan: Ska det emotsetta postapokalypsspelet verkligen komma ut?

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av november skrev jag en lycklig artikel om Survivor 2299, en mystisk hemsida som genom morsebudskap och hemliga koder verkade räkna ned till ett nytt spel i den uppskattade Fallout-serien. Fallout 4 skulle handla om ett Boston efter det stora kärnvapenkriget, där spelaren vandrar bland totaltförstörda städer och de nya laglösa samhällen som växt upp ur askan, allt som allt en upplevelse många fans länge har sett fram emot. Den elfte december skulle det äntligen ske.

Då visste jag inte vilken gruvlig besvikelse som lurade runt hörnet. Men den sjunde december gick skaparen av Survivor 2299, en helt vanlig kille utan kopplingar till spelstudion bakom Fallout, ut och bekräftade vad somliga misstänkt: Allt var fejk. Nedräkningen, hemsidan och alla rykten var påhittade, dels av honom själv och dels av oss, de förväntansfulla fansen. Att vi fans blev snopna är bara förnamnet. Användaren TheJarhead gjorde sig till talesperson för mångas känslor när han för att beskriva stämningen citerade en karaktär från ett tidigare Fallout-spel: ”Någon skitstövel från före kriget bestämde sig uppenbarligen för att låta sin misär gå ut över omgivningen.”

Men så fungerar Internet. Det många bryr sig om blir plötsligt gyllene jävelskapsmark för andra, en möjlighet att prova sin förmåga att få omgivningen att dansa efter ens pipa och plötsligt hamna i centrum själv. Att ha väckt känslor är hårdvaluta, oavsett om de är negativa eller positiva. Det behöver inte ha med elakhet att göra, det är som vanligt bara tillfället som gör tjuven.

Det är därför jag inte jublar när spelsidan Kotaku i mitten av förra veckan sade sig kunna bekräfta att ett Fallout 4 faktiskt är på gång. Det är därför jag blir orolig, och inte glad, när Survivor 2299 dyker upp igen, den här gången med en hänvisning till den 27 december i år. Jag vågar helt enkelt inte. Som när man avvisar en gammal kärlek för att man vet hur ont det kan göra igen vänder jag mig med tårarna i ögonen om och går iväg i regnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro