ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slutade ha leggings för att inte fresta män – nu rasar nätet mot blogginlägget

Emma Kirkhoff · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015
Veronica Partridge och hennes man Dale fick prata om blogginlägget i tv.

Veronica Partridge och hennes man Dale fick prata om blogginlägget i tv.


Kvinnan har slutat att ha på sig leggings i offentligheten – de tighta byxorna är helt enkelt för utmanande för män att se på. Blogginlägget har orsakat en åsiktsstorm på nätet och kvinnan har fått försvara sitt inlägg i tv.

klar

Artikellänk är kopierad

Veronica Partridge tycker att kvinnor i tighta leggings är för utmanande för män att titta på.
Veronica Partridge tycker att kvinnor i tighta leggings är för utmanande för män att titta på.Foto: Youtube/Veronicapartridge.com

Det var efter ett samtal med sin man som Veronica Partridge bestämde sig för att sluta gå omkring i leggings utanför hemmet i Oregon, USA.

Maken bekräftade Veronicas tankar om att många män tänker sexuella tankar om kvinnorna som bär de tighta byxorna.

”Om det är svårt för min man, som älskar och respekterar mig, att rikta blicken framåt, hur svårt kan det då inte vara för en man som inte har samma självbehärskning? Visst, en man som vill titta kommer att göra det, men varför fresta dem?” skriver Veronica Partridge på sin blogg.

Blogginlägg har delats över 70 000 gånger på Facebook och skapat en het debatt på nätet. Bland de nära 900 kommentarerna på bloggen finns både ris och ros.

Vissa hyllar henne och anser att hennes ställningstagande hedrar både Gud och hennes make. Andra är mer kritiska till hennes beslut.

"Varför måste kvinnor alltid göra saker och ting lättare för män" lyder en kommentar.

En annan tycker att det är mäns ansvar att inte titta på kvinnors rumpor:

”Varför inte lära sig att kontrollera sin tankar?"

Känslostormen på nätet ledde Veronica och hennes man ända in i tv-rutan. Till tv-kanalen ABC:s morgonprogram Good morning America säger Veronica Partridge att hon inte vill bidra till att andra män tittar på henne med sex i tankarna.

– Jag kan inte kontrollera hur män tänker om mig, men jag vill inte uppmuntra eller fresta dem. 

Maken Dale Partridge stödjer sin frus beslut.

– Jag vet att män pratar om det här hela tiden och jag vet hur män tänker. Det är inte kvinnors ansvar, men jag uppskattar en kvinna som säger att hon tänker skyla sig själv för att undvika att någon annan tänker sexuella tankar om henne, sägen han till Good morning America.

På sin blogg påpekar Veronica att hon inte lägger sig i hur andra klär sig, men att hon nu har lovat både sig själv och sin man att hon framöver aldrig kommer att gå omkring i leggings i offentligheten.

”Den enda gången det är okej för mig att ha på mig dem är i tryggheten av mitt eget hem eller om jag bär dem tillsammans med en tröja som täcker min bak” skriver hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro