ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slutade på toppjobbet när dottern visade vad han missat

Fredrik Tideman · 27 Sep 2014
Uppdaterad 27 Sep 2014

Mohamed El-Erian hade ett välbetalt toppjobb som vd för det amerikanska investmentbolaget Pimco. Men i januari chockade han finansvärlden genom att säga upp sig. Nu avslöjar han varför – hans dotter listade 22 viktiga tillfällen i hennes liv som han hade missat.

klar

Artikellänk är kopierad

Mohamed El-Erian, tidigare vd för Pimco.
Mohamed El-Erian, tidigare vd för Pimco.Foto: AP

El-Erian berättar själv om ögonblicket som förändrade hans syn på jobbet i en text på worth.com.

En kväll hemma för ungefär ett år sedan sa han åt sin tioåriga dotter att gå och borsta tänderna flera gånger. Den irriterade dottern bad El-Erian att vänta en liten stund, sen gick hon in på sitt rum och skrev ner 22 stora tillfällen i hennes liv som pappan hade missat eftersom han jobbade.

"Snacka om en väckarklocka. Det var 22 saker på listan, från hennes första dag i skolan och första fotbollsmatch till ett föräldramöte och en halloween-parad.", skriver El-Erian.

Dotterns lista ledde i slutändan till att El-Erian gjorde en omprioritering och bestämde sig för att familjen var viktigare än jobbet. Nu turas han i stället om med sin hustru om att väcka dottern på morgonen, göra hennes frukost och köra henne till skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro