ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Slutgamblat för internerna

Jonas Andersson · 30 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pokertrenden har fått genomslag även på fängelserna. På anstalten Kristianstads centrum har personalen fråntagit de intagna kortlekarna eftersom vissa av dem ska ha ägnat nästan hela sin vakna tid åt spelande. De ska ha struntat i uppgifter som att tvätta och städa. – De vägrade att arbeta utan satt bara och spelade kort hela dagarna, säger Jerker Eklund, kriminalvårdsinspektör på anstalten.

SPELAR BARA PÅ RASTEN Numera lämnar personalen bara ut kortlekarna under lunchraster och efter arbetstidens slut. Förtroenderådet för de intagna på anstalten överklagade Kriminalvårdens beslut, men länsrätten i Skåne har gett klartecken till åtgärden. Jerker Eklund hävdar att de intagna har spelat om pengar, vilket är förbjudet enligt kriminalvårdens föreskrifter. Han tror att spelandet kan vara negativt för de intagnas utveckling och säger att det alldeles säkert har förekommit stora spelskulder mellan de intagna och att detta riskerar att leda till hot och våld.

SPELSKULDER BAKOM VÅLD Enligt Kriminalvården region syds utredning av ärendet ska hot och våld till följd av spelskulder redan ha förekommit vid flera tillfällen på anstalten. Enligt Christer Isaksson, säkerhetschef inom Kriminalvården, är det ovanligt att kortlekar dras in, men det har hänt att de tillfälligt har förbjudits på anstalter. – Självfallet är spelandet ett allmänt problem på anstalterna. Det finns nog en större andel spelare där än i samhället i övrigt, säger han. Den intagne som överklagade ärendet i Kristianstad till länsrätten har avböjt att kommentera.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro