ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Slutsvajpat? Så använder du dejtingappar 2017

Metro · 9 Feb 2017
Uppdaterad 14 Mar 2017

Foto: Alamy /IBL


Du kan svajpa tills tummen går av, men egentligen behöver du bara träffa en enda person – den rätte. Efter en längre tid av snabbhet har dejtingtrenden svängt.
 – Nu längtar vi efter att mötas på djupet, säger relationsexperten Charlotte Sander.

klar

Artikellänk är kopierad

När appar nästan helt ersatte dejtingsajter för ett par år sedan blev det också ett helt nytt sätt att dejta. Nu kan du hissa och dissa tio potentiella dejter när du väntar på bussen. Men det innebär också att en matchning som kanske hade varit perfekt sållas bort på grund av en dålig profilbild, samtidigt som din inbox är fylld av hopplösa friare.

– En baksida med den metoden är att vissa fastnar i just svajpandet bland bilder. De matar bild efter bild och användandet utvecklas till ett missbruk snarare än ett bruk. Någonstans på vägen glömmer de bort vad syftet med appen var från början, säger dejtingexperten Charlotte Sander.

Om de senaste åren har varit snabbmat är den tydliga apptrenden 2017 att vi går mer mot fine dining. Charlotte Sander beskriver det som att vi är mätta på det ytliga.

– Har en grej varit inne ett tag svänger ofta pendeln åt andra hållet. Nu ser vi en motreaktion på det snabba i samhället. På samma sätt som att mindfulness och ett lugnare tempo börjar anammas av många, vill vi också ha ett fördjupat sökande i jakten på den rätta.

Nya aktörer på dejtingmarknaden går snarare mot kvalitet än kvantitet, med färre och mer omsorgsfullt utvalda matchningar per dag. En annan trend är att dejtingalgoritmer får hjälp av en riktig person som skjuter Amors pilar bakom skärmen.

pil
Tre anledningar att testa Once

Du matchar med färre – men bättreTrött på att svajpa tills tummen går av och ändå bara småprata med folk du inte har något gemensamt med? Med Once får du en enda handplockad match per dag, varje dag vid lunchtid. Det tar bara en minut att kolla in din match för dagen och bestämma om du vill gå vidare.

Du får hjälp av riktiga matchmakersAlgoritmer kan inte slå riktiga människor. Once har ett team av erfarna matchmakers som handplockar en person om dagen som passar just dig och anpassar sina val efter vad du valt och valt bort tidigare.

Du slipper pinsamma matchningarHur jobbigt är det inte när din profil visas upp för kollegor, gamla skolkamrater eller till och med ditt ex? Once filtrerar profiler så att du inte behöver matchas med folk du är vän med på Facebook.Testa det nya sättet att dejta – ladda ner Once gratis nu!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro