ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Små spelstudior kan tjäna stora pengar

Olle Agebro · 29 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

I takt med att spelbranschen växer och produktionsbudgetar blir större ökar behovet av en fungerande underleverantörskedja.

I Sverige blir det allt vanligare att små spelstudior outsourcar sin specifika kompetens till större spelbolag för vilka det är för dyrt att utveckla tekniken internt. – Det finns en trend där företag specialiserar sig på att göra en väldigt specifik del i spelet, en liten detalj som de blir bäst i världen på. Det innebär ju att spelutvecklingen blir mer effektiv och att det i slutändan också blir bättre spel, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen.

På det här viset har små företag som Imagination studios som specialiserat sig på animation och motion-capture eller Illuminate labs som hittat sin nisch inom ljussättning av spel lyckats bli väldigt framgångsrika, trots att deras område utgör en väldigt liten del av det fullständiga spelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Agebro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro