ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Småbarnspappa rånade 4 banker

Daniel Olsson · 7 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Åklagaren: Han fick inte ekonomin att gå ihop

klar

Artikellänk är kopierad

Lönen från Hemköp räckte inte för att småbarnspappan skulle få ekonomin att gå ihop. En dag klev han in på Nordea vid Wieselgrensplatsen och tvingade till sig kassan.Rånet följdes av ytterligare tre rån under hösten innan 33-åringen greps av polisen.I går åtalades han för bland annat grovt vapenbrott, grovt rån och förberedelse till grovt rån.Den 2 augusti förra året låg 33-åringen efter med fyra månadshyror. Värden hotade med kronofogden, soc vägrade skjuta till pengar och han hade inga fler kompisar att låna av.– Alla vägar var stängda för mig, säger 33-åringen.

Då rånade han en äldre kvinna på hennes Mitsubishi, tvingade med henne in på Nordeas bankkontor på Wieselgrensplatsen och tvingade till sig 137 732 kronor. Delar av rånbytet gick till att betala familjens skulder. Resten lade 33-åringen på spelborden på Casino Cosmopol. Tanken var att tvätta pengarna och låta vinsten gå in på hustruns konto. I stället förlorade han alla pengarna.

Det drev honom till ytterligare tre bankrån, ett mot Swedbank i Lilla Edet den 13 september och ett dubbelrån i Svenljunga den 10 oktober.Mannen kom att kallas Mitsubishimannen eftersom han använde stulna bilar av samma japanska märke vid rånen.– De blev hans fall, säger vice chefsåklagare Mats Eriksson.

När en man rånades på sin Mitsubishi i centrala Göteborg den 20 november visste polisen att ett nytt rån var i vardande. Dagen därpå greps 33-åringen i den stulna bilen, enligt åklagaren, på väg för att råna Swedbank på Wieselgrensplatsen.

Själv säger 33-åringen i förhör att han inte brydde sig om vilket bilmärke bilarna hade, bara de inte var Volvo.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro