ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smakrikt utan att bli tungt

Menyse.com · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Château Reysson, Haut-Médoc, Frankrike, nr 3992, 169 kronor.

Generös söt­fruktig doft och toner av blå plommon och svarta vinbär, samt rostad fatkaraktär, ceder­trä, tobak och mörk choklad. Smakrikt utan att bli tungt och med välbalanserade tanniner. Passar till smakrika rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

Strävt med toner av höstlöv

Rosso di Valtellina, Italien, nr 6276, 99 kronor.

Ett fylligt och strävt vin med liten utveckling och toner av höstlöv, fat och mängder av körsbär, nypon och saltlakrits. Vinet passar bra till smakrika och mustiga rätter av lamm-, nöt- eller viltkött, gärna grytor och stekar.

Friskt vin med krämig mousse

Raoul Collet, Champagne, Frankrike, nr 7777, 199 kronor.

Ett lätt till medelfylligt, mycket friskt vin med krämig mousse, samt toner av gröna syriga äpplen, brioche, mandel och krita. Passar som aperitif, till syrlig förrätt, eller till fisk- och skaldjursrätter.

Passar bra som apertif

Jules Muller Riesling, Alsace, Frankrike, nr 6622, 79 kronor.

Ett torrt, gener­öst, fruktigt och smakrikt vin, mycket friskt med mängder av gröna päron och grape­frukt, samt mineral i lätt till medelfyllig stil. Passar som aperitif eller till lättare, lite syrliga eller salta fisk- och skaldjursrätter.

Funkar till syrliga smårätter

Delmas Brut, Crémant, Frankrike, nr 7694, 139 kronor.

Ett lättare, torrt och friskt vin med liten utveckling, krämig mousse och inslag av gula äpplen, bröd och mineral. Passar som aperitif med syrliga smårätter innan middagen eller till rätter av fisk och skaldjur.

Generöst – med fruktighet

Q-rious Semillon, nr 6647, Chile, 64 kronor.

Ett ungt, friskt vin i lättare stil med generös fruktighet av grå­päron, ananas, citronjuice och ett uns honung. Passar som aperitif, till lättare, gärna syrliga fisk- och skaldjursrätter.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro