ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smällen: MP:s språkrör saknar stöd från egna väljarna

JENNI KARLSSON · 9 Maj 2016
Uppdaterad 9 Maj 2016
Gustav Fridolin och Åsa Romson saknar stöd bland sina egna väljare.

Gustav Fridolin och Åsa Romson saknar stöd bland sina egna väljare. Foto: TT


En ny undersökning från Aftonbladet/Inizio visar att fyra av fem miljöpartister saknar förtroende för språkröret Åsa Romson. Att inte ha förtroende bland sina egna väljare är ytterst ovanligt, enligt opinionsanalytiker.

klar

Artikellänk är kopierad

Var fjärde miljöpartist stödjer språkröret Gustav Fridolin, och bara en femtedel har förtroende för Åsa Romson. Det visar en ny undersökning som gjorts av Aftonbladet/Inizio där man frågat 404 partimedlemmar om deras åsikt.

– Det är anmärkningsvärt eftersom det är väldigt låga siffror som miljöpartisterna ger sina egna språkrör, säger Karin Nelsson, opinionsanalytiker för Inizio till Aftonbladet.

Enligt samma undersökning säger en majoritet, 59 procent, att de vill att Åsa Romson ska avgå. När samma fråga ställdes om Gustav Fridolin svarade över hälften, 54 procent, att de ville ha honom kvar som språkrör.

– Åsa Romson har under längre tid haft lägre förtroende, nu när det är akut för Miljöpartiet har hon inte mycket att ta av, säger Karin Nelsson till Aftonbladet.

I helgen håller miljöpartiet sin kongress i Karlstad, och Fridolin och Romson har ställt sina platser till förfogande. Båda har meddelat att de vill fortsätta leda partiet om de får visat stöd på kongressen.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro