ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smarta mobiler ger sämre täckning

TT · 18 Apr 2013
Uppdaterad 18 Apr 2013
Smarta mobiler ger sämre täckning

Smarta mobiler ger sämre täckning Foto: Scanpix


Nya smarta telefoner är sämre än gamla dumma. Åtminstone när det gäller räckvidd.

klar

Artikellänk är kopierad

Smarta telefoner har i snitt 20 procent sämre täckning, enligt Post- och telestyrelsen (PTS).

Förklaringen är att den senaste generationens telefoner är fyllda med så många funktioner att tillverkarna helt enkelt kompromissat bort räckvidden. Enligt PTS är täckningsområdet i snitt 20 procent mindre med en smart telefon än med en traditionell, även om skillnaderna kan vara stora mellan olika modeller.

Samtidigt visar teleoperatörernas täckningskartor förhållandena för förra generationens mobiltelefoner. Täckningskartorna är helt enkelt missvisande. Så sent som i förra veckan hotade IT-och energiminister Anna-Karin Hatt med lagstiftning, om inte operatörerna skärper sig. – Om operatörerna har utlovat täckning, då måste de leva upp till det. De täckningskartor som operatörerna visar upp måste självklart visa hur täckningen ser ut med de telefoner som konsumenterna erbjuds, säger Hatt till TT.

Annika Kristersson, presschef hos Tele 2, säger att man just nu tittar på hur täckningskartorna ska kunna förbättras. – Vi vill förstås spegla verkligheten bättre. Vi vill vara tydligare mot kunderna så att de får rätt förväntningar, säger Annika Kristersson.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro