ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMASH-bröderna tar Dreamhack med storm

Simon Engstrand · 25 Nov 2016
Uppdaterad 23 Jan 2017
Bröderna Adam “Armada” Lindgren och Andreas “Android” Lindgren ser sig främst som lagkamrater, även om det finns en viss rivalitet.

Bröderna Adam “Armada” Lindgren och Andreas “Android” Lindgren ser sig främst som lagkamrater, även om det finns en viss rivalitet. Foto: Simon Engstrand


Göteborgssönerna Adam “Armada Lindgren, 23, och Andreas “Android” Lindgren, 21, är några av världens bästa i Super Smash Bros Melee. För den sistnämnda kom i Oktober ett enormt glädjebesked. – Det är en dröm som besannas, säger Android.

klar

Artikellänk är kopierad

I tio år har de svenska bröderna tränat i spelet de älskar. Det är Super Smash Bros Melee, förkortat SMASH eller Melee, som det handlar om. Ett klassiskt spel som i Sverige inte fått i närheten lika stort fäste som exempelvis USA.

Där däremot, på andra sidan Atlanten, och i flera andra delar av världen, är bröderna stjärnor. Och för några veckor sedan kom ett glädjebesked, då det blev klart att de båda sluter upp under samma klubb som Armada redan spelat för sedan 2014, Alliance.

► LÄS MER: Handsken: ”Det var inte ett svårt val att gå med i Alliance”

– Det är en dröm som besannas. Ända sedan jag började spela har jag velat bli sponsrad, speciellt av Alliance, och att Armada också är med där, i och med att vi spelar två mot två tillsammans, gör att det blir en väldigt god känsla. Jag har fått väldigt bra välkomnande från organisationen också, så det känns underbart, säger Android och fortsätter:

– Mina chanser kommer öka stort, för nu kan jag spendera full tid på smash och nu blir det mycket resande till USA där SMASH-scenen är bättre. Plus att jag får spela både individuellt och i lag, så jag har stora förhoppningar om att det här kommer gå riktigt bra.

► LÄS MER: Amerikanska kommentatorn: Finns väldigt många talanger i Sverige

Just nu tävlar de båda på Dreamhack Winter 2016, den största SMASH-tävlingen i Sverige. Tidigare under dagen vann Android sin grupp med sex raka vinster, och senare på kvällen upprepade Armada samma bragd. Och även om flera av världens bästa spelare finns på plats är frågan om det ändå inte är störst rivalitet mellan bröderna.

– Det är klart jag har ett mål att vilja slå honom, men vi har en sådan bra gemenskap så vi stöttar och hjälper varandra när det behövs. Vi spelar i lag, då blir det lite svårt att bygga en riktigt rivalitet mellan varandra. Det är snarare så att vi slåss ihop och jobbar mot våra mål tillsammans, säger Android.

Armada instämmer.

– Vi har nog lite rivalitet, vi är ju ändå bröder och så vidare. Men främst så ser vi nog varandra som lagkamrater. Det är mer att vi båda hjälper varandra, säger Armada.

► LÄS MER: HeatoN: Counter-Strike-scenen har aldrig varit så oförutsägbar

Hur är det att få med brorsan i laget?

– Det är ju otroligt kul, självklart. Vi har spelat det här spelet i tio år ungefär och den första turneringen där vi spelade tillsammans var faktiskt min första tävling för Alliance. Så nu känns det ju väldigt kul att även han får spela för samma lag. Det är början på ett nytt kapitel.

Vem är bäst?

– Det blir jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Engstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro