ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMHI: Påsken blir molnig

Josefin Svenberg · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
I går firade förskolan Pysslingen Vik i Upplands Väsby in påsken. Från  vänster: Tyra Fogelbrink, 5, Emmy Hellum, 5, Molly Graan, 2, Lea Faraj, 2,  Emma Milivojevic, 4, och Elton Hellum, 2. 

I går firade förskolan Pysslingen Vik i Upplands Väsby in påsken. Från  vänster: Tyra Fogelbrink, 5, Emmy Hellum, 5, Molly Graan, 2, Lea Faraj, 2,  Emma Milivojevic, 4, och Elton Hellum, 2.  Foto: Isabel Svensson


Påskhelgen blir mulen med snöfall i söder och med bäst solchanser i norr. Men trots det relativt lugna vädret är det bäst att ta det försiktigt på vägarna. Påsken är en av årets största och farligaste trafikhelger.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som vill se sol gör bäst i att åka till Norrland, för övriga Sverige ser ut att få en grå påsk, enligt SMHI. Redan i kväll drar ett område med moln och snöfall in över Skåne och södra Götaland.

– Molnen letar sig sedan upp över Svealand, så påskhelgen blir en molnig historia. Snöfallen i söder är lätta men i kombination med vindar kan de bli kraftigare lokalt. Först på måndag kommer solen att kika fram mer, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

I Götaland ligger temperaturena omkring nollan dagtid, medan Svealand får några plusgrader.

–  Nattetid kommer det att bli minusgrader och då blir det risk för halka, framför allt på vägar nära vattendrag, säger Peter Behrman, presskommunikatör på Trafikverket.

De som ska ta bilen till firandet rekommenderas dock att ta det lugnt även dagtid.

–  Påsken är, tillsammans med julen och midsommar, de största trafikhelgerna med mycket trafik och olyckor, säger Behrman.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro