ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMHI: Snart kan du få chans att åka pulka

Anders Göransson · 27 Nov 2012
Uppdaterad 27 Nov 2012
Så här såg det ut i början av året, då Elvina, 3, gav sig ut i backarna.

Så här såg det ut i början av året, då Elvina, 3, gav sig ut i backarna. Foto: Scanpix


Regn, regn. Slask, slask. Men sedan: Snö! Till helgen finns gott hopp om en solig och vacker vinterdag i pulkabacken för den som vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Det ser ut att bli en regnig inledning på den här veckan. Det intensiva lågtryck som dränkt Storbritannien i regnoväder de senaste dagarna påverkar även Sverige, om än inte lika mycket.

– Just den lågtryckssnurran håller på att mattas av. Men den slungar upp en del nederbörd till oss, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI.

I dag och morgon väntas regn i Götaland och Svealand, på sina håll eventuellt med inslag av snö. Framåt torsdag drar lågtrycksområdet vidare österut, och då förs det ner kallare luft från Ishavsområdet. Framåt helgen är vintern här på allvar och det kan bli minusgrader ändå nere i Skåne.

– Det finns absolut chans – eller risk om man vill – för dygnsmedeltemperaturer under noll i hela södra Sverige.

Det ostadiga vädret och temperaturväxlingarna riskerar att leda till halka och besvärligt väglag för trafikanterna.

På söndag ser det ut att bli klart och kallt – nedåt 5–7 minusgrader i Stockholm. Det låter som en fin dag i pulkabacken, även om Emil Björck slänger in en brasklapp.

– Jag vågar inte lova något, men chansen finns. Absolut.

Julvädret, då? För tidigt att säga något om, enligt SMHI. Men kylan ser ut att bestå ett tag, och därmed kan också snön ligga kvar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro