ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMHI varnar för ishalka

TT · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ett 30-tal trafikolyckor inträffade i ett halkigt Västsverige under natten och på onsdagsmorgonen. SMHI varnar för fortsatt ishalka i delar av landet.

Under torsdagen kommer ett snöfallsområde in över landets västra delar. Över delar av Götaland kan snöfallet få inslag av regn och SMHI varnar för lokal ishalka i landets västra och södra delar.Under natten mot onsdagen sänkte Vägverket hastigheten på E 6 mellan Laholm och Falkenberg till 60 kilometer i timmen på grund av det glashala väglaget.- Sänkningen gällde under ett antal timmar. Nu är hastigheten tillbaka till 110, sade Alf Fritzson, trafikledare vid Vägverkets trafikledningscentral i Göteborg, på förmiddagen.

I Halland åkte polisen till sex olyckor under natten och morgonen. Bland annat körde en långtradare rakt över avfarten på E 6 vid Kungsbacka och hamnade på en åker. Föraren klarade sig helt oskadd, men hans son som inte hade säkerhetsbältet på sig på passagerarplatsen fördes till sjukhus med lindriga skador.- Poliserna som var ute under natten och morgonen såg säkert lika många olyckor till som de aldrig var framme på, säger Leif Berglund, vakthavande befäl på ledningscentralen i Halmstad.

I Västra Götaland inträffade ett 20-tal olyckor under natten och morgontimmarna.- Som tur är så har ingen skadats allvarligt, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen.Under onsdagsförmiddagen förbättrades sedan Vägverket saltat vägarna på flera ställen i Västsverige.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro