ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMHI varnar för nytt snökaos

Gustaf Eriksson · 10 Dec 2012
Uppdaterad 10 Dec 2012

Foto: Scanpix


Snön fortsätter att ställa till problem. I morgonrusningen inträffade en mängd trafikolyckor i södra Sverige, och nu varnar SMHI för snökanoner: "Det kan komma 40 centimeter".

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan kopplade Bore ett stenhårt grepp kring huvudstaden. Det kraftiga snöfallet orsakade kaos i trafiken med inställda tåg, trafikolyckor och flyg som blev stående på marken. 

Och kaoset ser ut att fortsätta den här veckan. På måndagen har mycket snö fallit över södra Sverige, med flera trafikolyckor som följd. Nu varnar SMHI för att snöandet kommer att tillta.  SMHI har utfärdat varningar för snöfall i sex län. I Kalmar har en klass två-varning utfärdats. Under måndagsdygnet kan det komma byar med kraftigt snöande som kan ge 25 centimeter lokalt. I natt blir det dock ännu värre:

"Från natt mot tisdag väntas ihållande snöfall som främst vid kustbandet kan innehålla snökanoner och lokalt ge upp mot 40 centimeter snö."

Trafikverket varnar för att det är svårt att komma fram på vägarna i Skåne och Blekinge på grund av hård blåst och drivbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro