ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smickrande kopia av Amy Winehouse avtäckt

Jenny Sköld · 23 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Amy Winehouses föräldrar, Janis, 52 och Mitch, 57 avtäcker skulpturen av sin dotter. – Det är likt, men hon är inte så benig längre, sa hennes pappa.

Amy Winehouses föräldrar, Janis, 52 och Mitch, 57 avtäcker skulpturen av sin dotter. – Det är likt, men hon är inte så benig längre, sa hennes pappa. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

”Jag tar med mig kopian hem och skickar tillbaka originalet”. Så uttryckte sig den ärrade soulsångerskan Amy Winehouses far när han avtäckte hennes nya vaxdocka på Madame Tussauds i dag, onsdag, skriver engelsk press. I verkliga livet dras Amy Winehouse med ett dokumenterat drogmissbruk och lider av en vacklande hälsa. Kopian på Madame Tussauds såg ut att vara vid bättre vigör med skinande, jämn hy och utan skärsåren på armarna. Hennes sjömanstatueringar var dock perfekt avbildade, trots att stjärnan inte hade möjlighet att posera – eftersom hon låg på sjukhus.Det krävdes 20 skulptörer och konstnärer och två och en halv månad att färdigställa dockan. Enligt museets representant tog det dubbelt så lång tid  än vanligt att skapa Winehouses hår, som krävde 50 procent mer hår än normalt. Amy Winehouse får även finna sig i att bli skulpterad i kanske något mindre smickrande material – hennes byst gjord av aubergine och potatis vann nyligen en tävling i grönsaksskulptur i Lambeth, England.

Samma tjej? Nä, inte riktigt. Den till vänster är en vaxdocka.
Samma tjej? Nä, inte riktigt. Den till vänster är en vaxdocka.
klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro