ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sminka dig med mineraler

Marcella Mravec · 11 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Makeup-artisten Therese Elstig jobbar med smink av bergsmineraler. 

Makeup-artisten Therese Elstig jobbar med smink av bergsmineraler. 


klar

Artikellänk är kopierad

NATURLIG. Vårens look är naturlig, åtminstone till innehållet. Fler och fler märken lanserar mineralmakeup, foundation och skuggor gjorda av bergsmineraler. Naturligt och snyggt men krångligt att jobba med, tycker nybörjarna. – Det är en annan teknik, det handlar om att jobba med produkten och inte bara smeta på, säger makeupartisten Therese Elstig som jobbar med ID:s produkter som Metro fått testa.

Så får du en bergsäker makeup

1. Concealer. Börja med att lägga en concealer över ansiktets problemområden. Går också med en ljusare foundation. Jobba med produkten i burklocket ordentligt innan du har den i ansiktet. Använd en mindre borste.

Vi använde: Foundation nummer 1 (Fair) från ID Bare Minerals.2. Foundation. Använd en borste gjord för mineralmakeup, så att produkten verkligen går ner i borsten. Jobba in i huden i en cirkelrörelse och bli inte rädd om huden rodnar, det lägger sig efter ett par minuter. Vänta tills du ser att produkten gått in i huden. Lägg inte på kaka efter kaka om du inte märker någon skillnad. I början sitter det inte så mycket produkter i borsten, så då gäller det att jobba mer.3. Rouge. Lägg i cirklar och jobba lite uppåt, utåt. 

Vi använde: Dusk. 4.  Ögonskugga. Använd en bra pensel, gärna en lite större till de ljusa skuggorna och en mindre till de mörka. Jobba med produkten i locket, och slå av lite av skuggan så att det överflödiga inte hamnar på kinden. Tryck lite hårdare mot ögonlocket än med en vanlig skugga. Lägg en ljusare skugga i globlinjen och en mörkare skugga på yttre delen av ögonlocket och jobba inåt, uppåt.

Vi använde: Java (brun), Silk rose (rosa) och Soul (ljus, som highlighter).5. Eyeliner. ID:s eyeliner blandas med vatten. Doppa penseln i vatten och blanda i locket till en kletig konsistens. Sträck ut ögonlocket och ta stöd mot fransarna med penseln.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro