ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Smitare åtalas för att ha kört ihjäl 14-årig flicka

David Peterson · 3 Jan 2019
Uppdaterad 3 Jan 2019
Mannen smet från platsen efter ha kört på flickan.

Mannen smet från platsen efter ha kört på flickan. Foto: Polisen


Den 14-åriga flickan hade precis klivit av bussen när en bil körde på henne. Sedan den 28 november har en man i 50-årsålder suttit häktad misstänkt för att ha kört ihjäl flickan. Nu åtalas han.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i slutet av november som en 14-årig flicka blev påkörd på E45 strax söder om Orsa. Efter händelsen fördes hon till sjukhus med allvarliga skador men fyra timmar efter olyckan meddelade polisen att hon avlidit.

Personen, en man i 50-årsåldern, som körde bilen smet från platsen och greps först två dygn senare.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha kört en bilen som var belagd med körförbud i hög hastighet. Mannen hade även druckit alkohol innan han började köra, enligt åklagaren.

Flera vittnen ska ha sett kollisionen och vittnen har pratat med den misstänkte mannen efter olyckan. Till dem ska han, enligt åtalet, bland annat ha berättat om sin alkoholkonsumtion.

Mannen förnekar brott men har tidigare medgett att det var han som körde på flickan. Han är sedan tidigare dömd för flera fall av rattfylleri och olovlig körning.

Mannen åtals för vållande till annans död, för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt för smitning från trafikolycksplats.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro