ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smitare körde ihjäl hunden Pärla – nu gör familjen ny efterlysning varje dag

Julia Kimell · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015
19-åriga Desireé Thörnlunds hund kördes över i tisdags. På dagen 9 år sedan valpen blev en del av familjen.

19-åriga Desireé Thörnlunds hund kördes över i tisdags. På dagen 9 år sedan valpen blev en del av familjen. Foto: Marianne Thörnlund/TT


Marianne Thörnlund från norrländska Fors förlorade familjens hund Pärla i en tragisk olycka. Nu skriver hon en uppdatering på Facebook varje dag. "Allt jag önskar är att föraren ska be om ursäkt", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I tisdag blev familjen Thörnlunds hund Pärla överkörd på väg 86 genom Bispgården Byn, i Jämtland. – Vi hörde en smäll, och såg vår hund rulla ut på vägen. Bilen bromsade, och jag trodde den skulle stanna, säger Marianne Thörnlund till Sundsvalls tidning.

Det här var en mycket mörk tisdag för henne. 

►LÄS MER: Här är familjen som har 145 husdjur Efter smällen och inbromsandet valde föraren att fly från platsen i stället för att stanna.

– Jag förstår att det inte var meningen att köra över hunden, men varför skiter man i att stanna? Det kunde ju ha varit ett barn, säger Marianne till Metro.

Mariannes son skrek Pärlas namn rakt ut, tog henne i famnen och bar de in henne. De kände att hjärtat fortfarande slog – men hundens liv gick inte att rädda.  Nu efterlyser Marianne föraren på Facebook med ett nytt inlägg varje dag. – Det är jättemånga som skriver men ingen som kommit med tips. I vissa Facebook-grupper skriver folk att ”tror ni verkligen att föraren ser det där, och skulle hen i så fall skriva till dig”. Det tycker jag verkligen är tråkigt. De behöver inte läsa, om de tycker så, säger hon. – Pärla saknas oss något oändligt och jag vill att den som gjorde det ber om ursäkt.

►LÄS MER: Ja, polisen hade bara fyra polisbilar i hela Jämtland

Minnesfragmenten från händelsen är otydliga och hon glömde ta registreringsnumret på bilen. Hennes son tyckte den var svart. Dessutom önskar hon att vägen, som är en 50-sträcka, får fler fart- och drogkontroller.

– Som det är nu är det orimligt många som kör alldeles för snabbt.

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro