ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smittades av pizzasallad – dog

Metro · 14 Dec 2012
Uppdaterad 14 Dec 2012

27 personer smittades av vinterkräksjukan efter ett besök på en pizzeria i Sundsvall. En person dog senare av uttorkning.

klar

Artikellänk är kopierad

Alla som insjuknat besökte samma pizzeria mellan 15–17 november. En person, en medelålders man, avled senare på sjukhus av uttorkning, uppger SVT Mittnytt. Mannen ska ha haft en sjukdom som gjort honom extra känslig för vinterkräksjukan.

Viruset tros ha kommit från en sats med dålig pizzasallad som serverades de aktuella datumen. Det rör sig om ett extremt farligt norovirus. Miljöskyddskontoret ska nu ha gjort provtagningar på salladen.  

Hälsomyndigheten kommer nu att avlägga ett besök på pizzerian för att kontrollera att personalen följer alla hygienrutiner som föreskrivs. Men i nuläget har pizzerian fortsatt öppet.

– Vi har fått telefonsamtal från människor som frågar varför den inte har stängts, men tills vi fastslagit varifrån smittan kommer ser vi ingen juridisk anledning att göra det, säger livsmedelsinspektör    Yvonne Sellsted till Sveriges Television. 

Hon ser heller inget generellt problem med att hantera stora satser på pizzasallader, som är  brukligt på svenska pizzerior. 

– Vinägern gör att den inte blir dålig så snabbt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro